Welcome

Attic Salt is a commercial design studio and we are characterised by critical thought, team work and an ability to identify the key criteria for a project to achieve peak reach and profitability. Our purpose is to give people better places to live, work and play, shop and eat, and we achieve this by offering our clients unique solutions to common problems.

strategic business design process

Our Process

We understand business and we know that you need to get a solid return on your investment.

If you’re fitting out or building a commercial tenancy, we have developed a unique process that allows us to learn about your business model, understand its drivers and its pain points, establish the fundamental purpose for your design and start to build a picture of what all that will look like.

All of this happens before your design solution. This way, when we start the design process, the whole project team is working with a crystallised structure.

Pure Moves

2017

A refurbishment to a successful pilates and yoga studio in Cottesloe.

Our works focused on increasing the conversion rate of prospective customers and as such we predominantly focused on creating a comfortable, non-threatening entry that welcomes guests into the studio.

Features include:
- a dwell space
- soft curves
- lime-washed paint
- natural materials
- custom made furniture

  • Soft colours and warm textures in a pilates / yoga studio fit-out in Cottesloe
  • Bright white and warm kitchen renovations to a pilates and yoga studio
  • Unique mesh curtains, lime wash walls and warm materials for a pilates and yoga studio in Perth
  • Custom furniture and two tone paint for a yoga and pilates studio in Cottesloe
  • Custom Tasmanian oak dowel lights

Flux Ground Floor + Basement

2016

High end co-working spaces in Perth's CBD

Spacecubed engaged Attic Salt to create the designs for Flux co-working. The designs span over the basement, ground and first floor of the parmelia house building on St Georges terrace. Attic Salt worked closely with Spacecubed through out the entire process to ensure that the space was delivered as the owner had envisioned it to be.

The Ground Floor & Basement were stage 2. The features included:
- Meeting rooms set inside of the existing brick arches
- Flexible event space
- Custom designed meeting pods by Attic Salt
- Furniture selections
- Exposed services and edgy finishes

  • Coworking space perth, lobby design ideas, flux perth
  • coworking basement, brick arches and exposed ceiling details
  • industrial kitchen design, black kitchen, OSB cabinets

Lucky Chans Restaurant & Noodle Bar

2014

A three level, narrow restaurant hidden behind a 'laundry'

Attic Salt was engaged to design a quirky space in an extremely narrow and tricky building envelope. Our solution was to build a portal frame inside of the walls of the existing tenancy which prevented the need to affect the existing building fabric and allowed us to add a roof top terrace to the space.

Lucky Chan's was also the first successful crowd funded rooftop bar for Perth.

Caporn Young

2015

High end real estate offices, Fremantle

Caporn Young engaged Attic Salt to create a uniquely Fremantle office for their team. The space is built inside a modest warehouse and utilises the existing building fabric mixed with colours and textures to create interest and style.

Flux - Level 1

2016

High end co-working spaces in Perth's CBD

Spacecubed engaged Attic Salt to create the designs for Flux co-working. The designs span over the basement, ground and first floor of the parmelia house building on St Georges terrace. Attic Salt worked closely with Spacecubed through out the entire process to ensure that the space was delivered as the owner had envisioned it to be.

The First Floor was stage 1. The features included:
- Themed meeting rooms
- Custom meeting pods
- A new model for co-working offices
- Break-out spaces
- Industrial / edgy materials and finishes

  • industrial warehouse kitchen with custom cabinets and furniture
  • office breakout space in activity based working environment perth
  • themed meeting room design in coworking ABW office
  • meeting pod and breakout space in coworking office
  • coworking hot desk fitout industrial style
  • four person private coworking office space

The Raw Kitchen

2013

Vegetarian Restaurant set in a Fremantle Warehouse

Previously a bland commercial tenancy in a large building, Attic Salt was engaged to create a high impact, relaxed environment for the patrons of The Raw Kitchen. The space spans over two floors and 700m2 and includes a function area for yoga, classes and venues.

Our approach was to use the existing materials on site and everyday materials in a "raw" way. Highlighting their warmth and simplicity.

Grindhouse Cafe

2016

Attic Salt were engaged to create a cafe identity to suit the demographics of the students at ECU Mt Lawley. We wanted to create a place that was a "hangout" for students. It has been a roaring success and the clients have gone on to produce several other cafes through Attic Salt.

- American diner mixed with pulp fiction
- Edgy, fun and grungy

Food Circus

2015

Retail activation for shopping centres

Food Circus is a mobile popup that Attic Salt created for Hawaiian. It was the winner of the 2016 BDAWA special purpose structures award and helped Hawaiian increase retail foot traffic by up to 200% in some centres.

The design was created to appealing to all ages from 6 - 60 year olds and was unassuming and quirky. It included:
- An entry statement
- Community games
- Signage
- Props
- Stalls

Supernatural Monash University

2016

Health food cafe with an edge

- Natural materials, custom features and fun environment

Public Toilets QLD

2016

A sculptural Corten box, built on a man made grass hill to ensure the toilets are above the flood zone

Mobile End of Trip Facilities

2015

Public facilities with secure bike storage, showers and advertising opportunities, Fremantle Western Australia

- Mobile, low maintenance, partially off grid

Mt Hawthorn Street Activation

2015

Increase pedestrian flow across Scarborough beach road and slow down traffic

- Greenery, geometry and space activation

Lobby Refurbishment

2016

CBD Lobby in need of activation

- Buzzing hub of activity, greenery and dwell spaces

Our Services

Conceptual design & feasibility studies
Council approvals
Construction documentation
Consultant co-ordination
Tendering
Project administration

ARCHITECTURAL
Developments -
Refurbishments -

INTERIOR DESIGN
Restaurants, cafes and bars -
Commercial tenancies -

OTHER
Place Making & Space Activation -
Brand strategy and experience -
Graphic Design -

office breakout space in activity based working environment perth

Ready for your business transformation?

Address

Tum Tum Tree Lane
4/130 High St
Fremantle WA 6160

Email

sam@atticsalt.com.au

Phone

0403 681 796

Let's have coffee




Copyright © 2017 Attic Salt